21 septembrie 2016

Lampa cu lava - fun science

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici

Obiective. participantii isi dezvolta gîndirea științifica - previziuni, observații, comparație, raționament, colectarea datelor, experimentare și evaluare.

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. 1 sticla de tedi sau un borcan, apa. ulei, colorant alimentar, pastile de aspirina sau calciu efervescent.

Pregătirea jocului. Li se prezintă participantilor regulile de joc sau ale activitatii.

Cum se face  "Lampa cu lava". Se pun pe rand in borcan apa, jumatate de borcan, uleiul cealalta jumatate sau mai mult si colorantul alimentar.Secretul este atunci cand punempastilele de aspirina sau calciu apa va incepe sa faca bule si sa "erupa" si sa se miste uleiul amestecat cu colorant. Putem observa ce se intampla.
activitati fun science, fun science, jocuri de grădiniţă, sursa poza adrianaternar.wordpress.com, jocuri de interior, jocuri experimente, jocuri pentru copii mici, jocuri de interior şi exterior, activitati prescolari, activitati extrascolare, scoala altfel, idei activitati scoala altfel, ateliere de fun science,ateliere pentru copii, profesorul trasnit, ateliere fun science, stiinta distractiva pentru copii, chimie distractiva, fizica distractiva