25 februarie 2017

Fluturas - activitati de primavara prescolari

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici

Obiective. participantii isi dezvolta atentia,, iti dezvolta rabdarea, motricitatea fina, invata despre fluturi

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. punga cu fermuar, hartie creponata, sarma cu material, materiale de diferire texturi, foarfeca, lipici, atat.

Pregătirea joculuiLi se prezintă participantilor regulile de joc sau ale activitatii. Poate un exemplu de fluture gata realizat.

Cum se face  "Fluturas - activitati de primavara prescolari". Copiii au la dispozitie diferite materiale. Acestea pot sa aleaga ce materiale vor sa foloseasca pentru fluturas. Folosind degetelele (dezvoltarea muculaturii mici a maini) pot rupe diferite tipuri de hartie apoi pot pune in punga de plastic deiferite forme de materiale.Cand sunt multumiti de rezultat,  inchid punga cu "fermoarul"( se poate lipi daca ii lasati sa se joace cu ei si copiii sunt mai mici si vor incerca sa deschide punga) si se formeaza aripile. Se plieaza punga la mijloc astfel incat sa se poata prinde cu sarmulita moale. La final facem  un nod la capat rasucind sarmulita pentru a arata ca antenele unui fluturas. 
fluturas, activitati manuale, lucru manual, crafturi, crafturi copii, poza de pe alfabetrecreativ, crafturi de primavara, fluturas simplu, activitati de gradinita, activitati prescolari, cum sa faci un fluture,activitati de primavara, crafturi de primavara, jocuri pentru copii de 3 - 6 ani, jocuri de interior, jocuri de grădiniţă, activitati prescolari,